Het BrouwLokaal bestaat uit een Microbrouwerij, Smaakbibliotheek, Biertheater, Studielab, Bierwinkel en uniek 25 miles-horecaconcept met eigen terras en Hoptuin. Onderdelen die stuk voor stuk het gedachtegoed van de brouwerij uitdragen en samen het meest complete bierbelevingscentrum van Nederland vormen. Het BrouwLokaal is 361 dagen geopend voor bierliefhebbers, maar biedt ook voor zakelijke gasten interessante mogelijkheden.

microbrouwerij

De Microbrouwerij is de ideale proeftuin voor de ontwikkeling van nieuwe bierrecepten, -smaken en –stijlen. Hier experimenteren we zelf naar hartenlust en bieden we tegelijkertijd een professioneel podium aan bierliefhebbers die hun eigen creaties tot leven willen laten komen (tot 250 liter). Verder geven we vanuit de Microbrouwerij op elk niveau onderwijs over het bierbrouwvak en voor zakelijke gasten is het dé plek om meer te weten te komen over onder andere Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Lees meer

smaakbibliotheek

Daal af naar de eeuwenoude gewelfde kelders van de brouwerij en ontdek bij kaarslicht een unieke biercollectie met meer dan 100 stijlen uit binnen- en buitenland. Boek je het ‘Vintage Bierproeverij’ arrangement, dan hoor je het complete verhaal achter de meest bijzondere bieren. Ook krijg je de kans om te proeven wat factoren als tijd en houtlagering met de smaak van bier doen.

Lees meer

 

biertheater

Bezoekers die een rondleiding of ander arrangement boeken starten in het Biertheater. Hier nemen wij jullie mee in de geschiedenis en het heden van de Gulpener Bierbrouwerij. Als zelfstandig familiebedrijf en vrije brouwer hebben wij geen geheimen. Wij vertellen jullie er graag alles over.

Lees meer

eetcafé

Met 16 Gulpener bieren van de tap, waaronder ook experimentele bieren uit de Microbrouwerij, staat in ons eetcafé bier centraal, maar je kunt er ook puur en smaakvol eten van lokale bodem. Opgezet volgens het 25 miles-concept serveren we alleen gerechten met grondstoffen die binnen een straal van zo’n 40 kilometer zijn geproduceerd.

Lees meer

studielab

Omringd door kennis en creativiteit is het Studielab de ideale studie- en opleidingsruimte voor bierliefhebbers en hobbybrouwers. Zakelijke gasten vinden in het Studielab een inspirerende locatie voor cursussen, vergaderingen en bedrijfspresentaties. Naast een indrukwekkende verzameling boeken over bier, brouwprocessen en de geschiedenis van Gulpener, is de ruimte voorzien van de nieuwste audiovisuele middelen.

Lees meer

bierwinkel

Wil je iets van het goeie Limburgse leven mee naar huis nemen? In onze Bierwinkel vind je naast alle Gulpener bieren ook diverse Gulpener merchandise artikelen! Verder is er een prachtselectie van boeken en andere bierartikelen te vinden. Wil je ter plekke één van onze arrangementen boeken? Ook dit is mogelijk in de bierwinkel.

Lees meer

hoptuin

Even lekker tot rust komen onder het genot van een lokaal hapje en drankje? Dat kan op het terras van onze sfeervolle ommuurde Hoptuin. Met onder meer gezellige picknicktafels, loungebanken en grote vuurkorven hangt hier een relaxed sfeertje waar ontspanning en inspanning hand in hand gaan.

Lees meer

Het BrouwLokaal is vrij toegankelijk voor iedereen, maar je ziet en leert nog veel meer met een van onze arrangementen.

Bekijk onze arrangementen