Vanaf 2020 staat iedere eerste vrijdag van de maand in het teken van een nieuw live optreden. Vrijdag 3 januari is het de beurt aan the Beverly Brothers. Wie zijn deze muziekbroeders?

‘Minder is meer’, moeten Frank Heine en Rene van Engeland gedacht hebben. Na jarenlang in vijf-, vier- en driekoppige bands gespeeld te hebben (het roemruchte ‘Green Dream’ roept bij veel muziekliefhebbers nog altijd goede herinneringen op) werd in 2014 besloten om als duo verder te gaan.

Drums en elektrische gitaar maakten plaats voor cajón en akoestische gitaar. De uit de ‘Green Dream’-periode overgebleven tweestemmige zang werd verder verfijnd. Nog zonder bandnaam werd een succesvolle try-out gedaan in een bomvol Maastrichts café. Iemand uit het publiek opperde ‘The Beverly Brothers!’ en de bandnaam was geboren.

Als ode aan de muziekhistorie spelen The Beverly Brothers de mooiste songs uit de 50’s en 60’s, toen de vocalisten nog écht zongen en de auto-tune nog moest worden uitgevonden. Het repertoire blijft groeien en het aantal fans groeit gestaag mee. Van huiskamerconcert tot straatfestijn, van café tot feestzaal: met enkel een cajón, een gitaar en twee paar stembanden is elke show van dit enthousiaste duo een feest voor de oren!

Voor meer info: https://thebeverlybrothers.nl/?fbclid=IwAR3kUyVamV55llHPe1a0fadKCz5DpyzKbh8ycf1yXerXufuIZ1dtVlCpsMA

www.facebook.com/thebeverlybrothers