Docfest on Tour / Zondag 18 december 2016
De allereerste Docfest on Tour

5 redenen waarom je dit absoluut niet mag missen

1. Het is de allereerste editie van Docfest on Tour
2. Je ziet topdocumentaires van lokale en internationale makers (en sommige makers zijn ook aanwezig)
3. De films worden vertoond in gekke bioscoopzalen in en rondom de brouwerij en het BrouwLokaal
4. Docfest on Tour is het eerste grote event in het nét geopende BrouwLokaal van Gulpener
5. Het festival is grotendeels gratis toegankelijk

Zo heb je nog nooit een documentaire bekeken!
Neem plaats in de donkere gewelvenkelder, tussen de fusten in de Gulpener-oplegger en naast de lopende band in de bottelarij. Zet een VR-bril op tussen de brouwketels in de micro-brouwerij of nestel je tussen honderden bierboeken in de bibliotheek. Naast het bekijken van documentaires kun je meepraten over het thema duurzaamheid tijdens de Docfest Talk, genieten van heerlijke bieren en lokale bites en luisteren naar interessante gesprekken met makers.

Exclusieve preview Het Bergdorpje
Zowel internationale als regionale makers krijgen een podium. Zo geeft de Limburgse filmmaker Roel Willems ons een unieke preview van zijn documentaire Het Bergdorpje. Deze film over het 1000-jarig Limburgse dorpje Vijlen gaat pas in februari in première tijdens het Dutch Mountain Film Festival. Ook kun je kijken naar afstudeerfilms van studenten uit de Euregio.

Hoofdfilms: Tomorrow en On Verra
De feelgoodmovie Tomorrow neemt je mee door 10 landen waar kleine gemeenschappen de duurzaamheidsuitdagingen van de 21ste eeuw aangaan. Terwijl veel mensen zich zorgen maken over de toekomst van onze planeet, laat deze bekroonde docu zien dat er ook hoop is. De Limburgse film On Verra, die tijdens Docfest 2016 helemaal uitverkocht was, volgt huisarts Harrie Huijben die in één jaar tijd – met hond Tosca en pony Leon – van het ene uiterste van Europa naar het andere loopt.

Docfest on Tour start om 14.00 uur. Binnenkort vind je hier het complete programma.

Vol is vol
Docfest on Tour is grotendeels gratis toegankelijk. Alleen voor de hoofdfilms betaal je €8. De kaartverkoop start op donderdag 8 december. Het aantal plaatsen is beperkt. Vol is ook echt vol, dus wees er snel bij!

Locatie en bereikbaarheid
Docfest on Tour vindt plaats in het Gulpener BrouwLokaal aan de Rijksweg 19a in Gulpen. Goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. Kom je uit Maastricht? Neem dan buslijn 50 richting Aken, op zondag is de bus deze maand gratis. Die stopt voor de deur! Parkeren kan gratis op het Willem Alexanderplein.

Gulpener & Docfest
Gulpener is een van de hoofdpartners van Docfest. Dit familiebedrijf is sterk verbonden met de regio en zet in op speciaalbieren en op duurzaamheid. Jan-Paul Rutten, directeur Gulpener: ‘Wij zoeken naar partners die waardencreatie – net als wij – belangrijker vinden dan winst maken. Want van waarde zijn voor de mens en de omgeving dat is wat ons, als duurzame brouwer, bestaansrecht geeft. Docfest laat je verhalen zien, Gulpener laat je verhalen proeven.’

Over Docfest
Docfest is het documentairefilmfestival in Maastricht met nationale en internationale films in opmerkelijke mini-bioscopen en industriële gebouwen. Docfest zet de documentairefilmindustrie en daarmee Limburg én haar cross-border Euregio op de kaart. Niet alleen door het vertonen van grensoverschrijdende documentaires, maar ook door mensen met elkaar in contact te brengen. Bij Docfest ontmoeten filmmakers elkaar en hun publiek, en wordt het gesprek gevoerd over actuele maatschappelijke onderwerpen. Met de documentaire als verbinder. Kijk voor meer informatie op www.docfest.eu

Boek je ticket

 

Docfest on Tour start op zondag 18 december om 14.00 uur, op woensdag 28 december om 16.00 uur.