In november 2020 gaat wederom de Bieropleiding (niveau 1) in Zuid-Nederland van start. Het is een initiatief van StiBON Bieropleidingen in samenwerking met het Gulpener BrouwLokaal. De opleiding vindt plaats in het Gulpener BrouwLokaal en er is plek voor maximaal 24 deelnemers. Na het behalen van het examen mag u zich StiBON- bierambassadeur algemene bierkennis niveau 1 noemen. De opleiding wordt verzorgd door docenten die hun sporen in het vak dubbel en dwars verdiend hebben, te weten: Pieter Gasthuys, Adjo Pot, Henri Ruechlin, Steven van den Berg, Andre Köppen en Niels Bassie.

Inhoud

Inhoud bieropleiding (niveau 1)

Gedurende zes dagdelen van vier uur wordt door deze volleerde vakmensen op een open en interactieve manier het geheim van bier geopenbaard. Bijzondere aandacht is er daarbij voor het belang van gastvriendelijkheid en etiquette. Het volledige programma is terug te vinden op de website van StiBON.

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Theorie en praktijk van het bierproeven
  • Brouwproces
  • Grondstoffen en gezondheid
  • Bierbehandeling en opslag
  • Wetgeving, historie en etiket
  • Bier aan tafel

Per les worden telkens een zes- tot achttal bieren geproefd, de nadruk ligt op Nederlandse en in Nederland verkrijgbare buitenlandse bieren. Daarbij zijn de omstandigheden in het Gulpener BrouwLokaal perfect te noemen: zowel het glaswerk, de techniek van het inschenken en de temperatuur van het bier voldoen aan de hoogste standaard. Na elk dagdeel wordt aan de hand van een review beoordeeld of de deelnemer het onderdeel beheerst.

Kosten

De opleidingskosten bedragen € 495,- excl. BTW, inclusief het lesmateriaal en de examenkosten. Aanmelden is mogelijk via www.stibon.nl waarbij het cursusgeld vooraf dient te worden voldaan.

Het lesmateriaal met betrekking tot de opleiding ontvangt u tijdens de eerste les. Mocht de opleiding wegens onverwachte omstandigheden niet doorgaan dan wordt het bedrag per omgaande teruggestort.

Mogelijkheden

Reserveer tijdig de bijpassende lunches en maaltijden in het Gulpener brouwlokaal: